Inšpirovala ma repríza Bez servítky, kde Master Chef Michaela robila Pana cottu, do ktorej dávala kefír. Tak som sa očkom pozrela do chladničky a vznikla z toho táto mňam „panakota“.
Na 4 porcie potrebujeme:
250 ml polotučného mlieka
4 PL hnedého cukru
6 plátkov želatíny (namočiť na 3 minúty do vody)
1 hrnček strúhaného kokosu
300 ml živého jogurtu
jahody a čokoláda na ozdobu
Do hrnčeka dáme ohriať mlieko a cukor. Pridáme napučané plátky želatíny a necháme ju rozpustiť. Odstavíme a pridáme kokos a jogurt. Rozdelíme do 4 pohárov a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 30 minút. Podávame s ovocím a čokoládovými hoblinami.
Pana cotta bola dosť tuhá, takže môžete dať pokojne iba 3 plátky želatíny.