Zaváranie ovocia bez cukru

Pre niekoho už zaužívaná klasika, pre niekoho novinka. Určite odporúčam 🙂 toto menej hriešne vyjedanie ovocia a tiež zdravšie prísady, ktoré z vašich koláčikov urobia kráľovné chuti. Zaváranie bez cukru je tiež lacnejšie. Ušetríte na kilách a kilách cukru…

Ako na to?

Sladké, zrelé a pekné kúsky ovocia naložíme do pohárikov, pridáme trošku soli – väčšiu štipku, zalejeme prefiltovanou vodou, uzavrieme a sterilizujeme. Dĺžku zvolíme podľa druhu ovocia. Prehľad nájdete napríklad aj TU.

Upozornenie

Takto zavárané ovocie je nutné nechať odležať minimálne 2-3 mesiace, aby stihla soľ vytiahnuť z ovocia cukor. Keby ste otvorili pohárik skôr, boli by ste nemilo prekvapení…