Zapekaný baklažán s mozzarellou (& camembertom)

Jemné, jednoduché a neprekombinované chute mám veľmi rada.

Čím jednoduchšie jedlo, tým lepšia chuť & mám rada jednoduché jedlá. Minimálne jedno z toho je pravda. Túto nenáročnú večeru nielen na čas, ale aj peňaženku, budete mať do 30 minút. A prípravou stránite dokonca len 10 minút.

Kým sa baklažán zapeká, vždy postíham kopec vecí… mám čas vyhrať sa so šalátom, umyť riady, pripraviť limonádu, pripraviť taniere, … No prejdime k receptu.

Potrebujeme:

1 stredný baklažán

1 light mozzarella

1 camembert

olivový olej

soľ

korenie

sušené oregano

sézam

 

Postup:

Ľahké ako facka. Balkažán umyjeme. Nakrájame na kolieska (cca 8 mm) a popárujeme si ich po dve.  Medzi každý pár balkažánu dáme syr (hermelín preprojíme, aby sme mali dve časti a hermelínom plníme najväčšie kolieska balkažánu), trochu oleja, posolíme a okoreníme. Vrch tiež pokvapkáme olejom a posypeme sézamom. Pečieme cca 10 minút vo vyhriate rúre na 180 stupňov a potom prepnite aspoň na 7 minút na gril.

Robila som k tomu svieži a tiež rýchly uhorkovo-cuketový šalát. Do misky dáte: 1 na krúžky nakrájaná šalátová uhorka + 1/3 cukety na tenké plátky + soľ + olivový olej + šťava z 1/2 citróna + sušené oregano.

DSC_0102-5