Čím jednoduchšie jedlo, tým lepšia chuť & mám rada jednoduché jedlá. Minimálne jedno z toho je pravda. Túto nenáročnú večeru nielen na čas, ale aj peňaženku, budete mať do 30 minút. A prípravou stránite dokonca len 10 minút.
Kým sa baklažán zapeká, vždy postíham kopec vecí… mám čas vyhrať sa so šalátom, umyť riady, pripraviť limonádu, pripraviť taniere, … No prejdime k receptu.
Potrebujeme:
1 stredný baklažán
1 light mozzarella
1 camembert
olivový olej
soľ
korenie
sušené oregano
sézam
Postup:
Ľahké ako facka. Balkažán umyjeme. Nakrájame na kolieska (cca 8 mm) a popárujeme si ich po dve. Medzi každý pár balkažánu dáme syr (hermelín preprojíme, aby sme mali dve časti a hermelínom plníme najväčšie kolieska balkažánu), trochu oleja, posolíme a okoreníme. Vrch tiež pokvapkáme olejom a posypeme sézamom. Pečieme cca 10 minút vo vyhriate rúre na 180 stupňov a potom prepnite aspoň na 7 minút na gril.
Robila som k tomu svieži a tiež rýchly uhorkovo-cuketový šalát. Do misky dáte: 1 na krúžky nakrájaná šalátová uhorka + 1/3 cukety na tenké plátky + soľ + olivový olej + šťava z 1/2 citróna + sušené oregano.