Nové formy na tartelette neboli dlho zabalené. Najprv bola v kuchyni cítiť iba vanilka a potom z toho vznikli tieto tartaletky. Jemné, lahodné, voňavé. Malinový curd ich dokonale dopĺňa a v kombinácii s ním dostávajú úplne iný rozmer. Už teraz mám v hlave, ako ich nabudúce budem plniť limetkovým krémom.
Cesto
175 g hladkej múky
100 g masla
1 žĺtko
40 g práškového cukru
2 balenia vanilkového cukru Dr. Oetker
1/2 lyžičky prášku do pečiva Dr. Oetker
Krém
1 zlatý klas Dr. Oetker
1 balenie vanilkového cukru Dr. Oetker
4 PL cukru
0,5 l mlieka
100 g masla
Malinový curd
6 PL malinového džemu bez zrniečok
1 žĺtko
2 PL masla
Postup
Z ingrediencii si vypracujeme cesto. Rozdelíme na 4 časti a naplníme (vymastené a múkou vysypané) formy na tartaletky (s priemerom 12 cm). Cesto by malo byť mierne pod okraj formy (cca 2 mm). Cesto vidličkou poprepychujeme na viacerých miestach.
Dáme piecť na 7 – 10 minút do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov. Ak počas pečenia vidíme, že sa cesto dvíha, prepichnite ho špáradlom, aby kleslo. Dáme vychladiť.
Uvaríme si puding – zlatý klas, mlieko, cukor a vanilkový cukor. Keď je hotový, do každej tartaletky dáme na dno 3 PL lyžice pudingu a rovnomerne rozotrieme, zvyšok dáme do misky a prikryjeme fóliou, aby sa nerobila kôra. Dáme vychladiť. Maslo sy vymeišame a pridáme do neho vychladnutý puding. Dáme do zdobiaceho vrecka a dáme do chladničky aspoň na 20 minút. Tartaletky zdobíme podľa nálady a vkusu. Možností je neúrekom. Do stredu, ale po krajoch dajte malinový curd, ktorý si urobíte nasledovne: malinový džem prepasírujte cez sitko, aby ste ho zbavili zrniečok, pridajte žĺtko a povarte na miernom ohni. Odstavte a pridajte maslo. Miešajte, kým sa nerozpustí. Môžete hneď dávať na tartaletky.
Tartaletky sú chutné aj hneď, ale cesto sa dosť drobí. Na druhý deň, keď je zmäknuté, sú božské. Uchovávajte v chladničke.