Na základnej som ju zjedla ešte teplú a tak z chuti, že mi uškodila a do rána mi bolo zle. Od vtedy som ju jedla zo dvakrát v pracovnej kantíne, ale nebolo to ono. Bola suchá a vadilo mi, že sú rožky nakrájané na veľké kusy. Pre milovníkov poctivej žemľovky s množstvom tvarohu a marhúľ odporúčam tento recept.
Potrebujeme
8 bielych rožkov
4 žĺtka
100 gramov hnedého cukru
1 vanilkový cukor Dr. Oetker
4 PL obyčajného masla
250 ml mlieka
500 gramov termizovaného tvarohu
200 gramov nakrájaných marhúľ
1 PL mletej škorice
4 bielka + 2 PL kryštálového cukru
Práškový cukor na dekorovanie a dochutenie
Postup
Nakrájame si rožky. Na polkrúžky. Vyšľaháme žĺtka s cukrom s vanilkovým cukrom. Pridáme vlažné mlieko a rozpustené maslo. Nalejeme na rožky. Premiešame. Pridáme tvaroh a opäť premiešame. Potom vmiešame aj marhule nakrájané na malé kúsky. Dáme do zapekacej misy, ktorú sme si vymastili maslom. Uhladíme a posypene škoricou. Dáme do rúry na 35 minút a pečieme na 180 stupňoch.
Vyšľaháme si bielka s cukrom. Do tuha. Po 35 minútach pečenia vyberieme, dáme na vrch sneh, uhladíme, alebo urobíme vlnky a dáme na 10 minút zapiecť až kým nie je sneh zlatý.
Po upečení necháme aspoň 10 minút vychladnúť a podávame posypané práškovým cukrom.