Nadýchané. Jemné. Mňam…. Dlho som hľadala nadýchalnú a originálnu chuť. Bez smotany či iných aditív. Len mascarpone a vajíčka, ktoré zakrývajú piškóty máčané v amarette a silnom voňavom espresse. S množstvom kakaa na vrchu je to proste ono.
Na jednu veľkú misu tiramisu potrebujeme
5 x bielko
5 x žĺtko
100 gramov hnedého cukru
2 x 250 g mascarpone
150 ml kávy
150 ml Amaretto
1-2 PL kakaa
piškóty Savoiardi
Postup
Pripravíme si silné espresso, dáme ho do misky a prilejeme do neho Amaretto. Bielka si vyšľaháma v robote dotuha. V robote vymiešame, žĺtka a cukor. Primiešame mascarpone a sneh z bielkov.
Na dno misy si dáme trochu krému a naň vrstvu pištót máčaných do kávy. Prvú vrstvu piškót prikryjeme krémom a dáme druhú vrstvu pištót. Aj tie zakryjeme krémom.
Vrch dôkladne uhladíme. Do sitka dáme kakao a posýpame vrch, tak aby sme do bodky zakryli krém. Dáme do chladničky minimálne na 4 hodiny.