Swirl Brownie & Cheesecake

Brownies a cheesecake sú snáď najobľúbenejčie medzinárodné koláče. Poznám nejeden recept ktorý ich kombinuje a spája. Skúsila som teda aj ja spojiť a doslova premiešať vláčne čokoládové cesto s kúskami mandiel a voňavé vanilkové mascarpone.

Keď som koláč vybrala z rúry krásne voňal. Koláč sa pečie v hlbokom plechu s rozmerom 28 x 20 cm , tj. polovica bežného hlbokého plechu. Nabudúce ho budem piecť z dvoch dávok naraz!

Na brownies časť potrebujeme:

300 g čokolády (stačí 50 % – 55 %)

125 g obyčajného masla

4 vajíčka

150 g hnedého cukru

1 ČL prášku do pečiva

75 g hladkej múky

75 g rozdrvených mandlových lupienkov, alebo mandovej múky

 

Na cheesecake časť potrebujeme:

500 g mascarpone

1 vajíčko

1 vanilkový cukor

95 g práškového cukru

Postup

Najprv si pripravíme brownies časť. Vajíčka vymiešame s cukrom kým sa cukor nerozpustí. Pridáme roztopenú letnú čokoládu a potom vmiešame múku, prášok do pečiva a mandle. Dáme do plechu s pečiacim papierom.

Na to lyžicou dávame mascarpone, ktoré dôkladne vymiešame s vajíčkom, vanilkovým cukrom a práškovým cukrom. Potom už len príborovým nožom, alebo opakom varešky hala-bala pomiešame (ja som to premiešala až veľmi).

Urovnáme povrch a pečieme pri 190 stupňoch 30 minút. Viac nepečieme. Necháme poriadne vychladnúť a stuhnúť v chladničke. Krájame studený na malé kocky.