Tieto mám veľmi rada. A tak som si ich napiekla i tento rok. Síce mám pocit, že budem mať svalovicu v dlani, ale oplatilo sa. Najlepšie sú po pár dňoch odpočívania. Tento rok som ich neposypávala cukrom, ale fŕkala čokoládovou polevou.Cesto
250 g hladká celozrnná špaldová múka
60 g strúhaný kokos
100 g práškový cukor (preosiať)
300 g maslo (izbovej teploty)
2 žĺtka
5 PL teplé mlieko
Zas mi poslúžil môj kamarát Kenwood. Do misy dáme najprv sypké zmesi a potom aj riedke. Spracujeme cesto. Dáme do zdobiaceho vrecka a vytláčame 10 cm rezance, ktoré tvarujeme do krúžkov. Prstom jemne stlačíme okraj o okraj, aby sa spojili. Pečiem pri 180 stupňoch 10 – 15 minút. Rozkladáme na papier tesne vedľa seba a keď vychladnú pofŕkame čokoládovou polevou Dr. Oetker. Tá rýchlo tuhne a má veľmi dobrú chuť. Je to veľmi rýchle vianočné pečenie.