Tradičný hummus ste už asi skúšali. Táto indická dobrota sa tradične pripravuje z cíceru, sézamovej pasty (tahini), olivového oleja, citrónovej šťavy a soli. Vďaka svojmu zloženiu má vysokú výživovú hodnotu. Obsahuje rastlinné bielkoviny, zložité sacharidy, nenasýtené tuky, vlákninu a komplex minerálov a vitamínov. Hummus je obľúbeným v Izreali a patrí do arabskej kuchyne, avšak konzumujú ho po celom svete asi tak ako pizzu 🙂 Skúsili ste už špenátovú verziu?
Čo potrebujeme?
1 konzerva cíceru
80 g lístkov baby špenátu
soľ a korenie
80 ml panenského olivového oleja
šťava z 1/2 citrónu
pečivo
Ako na to?
Do vyššej misky dáme cícer zliaty z vody, špenát, štipku soli a korenie. Rozmixujeme tyčovým mixérom, prilejeme olej a šťavu, opať dôkladne rozmixujeme. Môžeme dať na hrianky, alebo jesť s pita chlebom (arabský chlieb), či tmavým pečivom. Ako len chcete.