Malé mladé hlávky karfiolu je škoda ničiť vyprážaním a zapekaním. Na to použite tie gigantické veľké hlavy! Takýto sladučký baby karfiol je výborný do šalátov. Ja som ho skombinovala s kozím syrom a špaldovými cestovinami. Ale ak by tam tie špagety neboli, vôbec by to nechýbalo.
Potrebujeme:
blanšírovaná brokolica a mladý karfiol
špaldové špagety (kúpite v každom dobrom obchode so zdravými vecičkami alebo v dé-emke)
soľ
mäkký kozí syr
zálievka: 1 dcl panenský olivový olej + 1 PL citrónová šťava + 1 ČL dijonská horčica + 4 PL biely smotanový jogurt + soľ
Postup:
Uvaríme špagety.
Do horúcej osolenej vody vložíme na ružičky rozdelený karfiol, varíme max 3 minúty, potom zlejeme a preložíme do studenej vody. Scedíme. Tak isto postupujeme aj s brokolicou.
Pripravíme si zálievku. Len zmiešame ingredience, ktoré som uviedla nižšie.
Špagety scedíme, dáme do misy, premiešame so zálievkou, pridáme karfiol, brokolicu a na rozmrvený kozí syr. Premiešame a podávame.