Šalát so špenátom a pečenými šampiňónmi

Tak tento sa vydaril. Je veľmi jednoduchý a určite bude príjemným spestrením vo vašom jedálničku. Stačí nakúpiť tieto suroviny a hneď sa pustite do šalátu so špenátom, červenou cibuľou a slovenskými cherry paradajkami a ako čerešnička na torte sú pečené šampiňóny so syrom gervais a s pažítkou. Stačí už len pokvapkať olivovým olejom a citrónom.

Pre dvoch bude stačiť:

1/3 balenia baby špenát

100 g cherry paradajok

10 hlavičiek šampiónov

1 balenie syru v tégliku, ktorý sa volá GERVAIS (majú napríklad v BILLE)

pažitka

1/2 červenej cibule

3 PL olivový olej

3 pl štavy z citróna

 

Dajte si vyhrať rúru na 200 stupňov. Šampiňony zbavte šupky a nožičiek, do klobúčikov dajte syr Gevrais zmiešaný pažítkou. dajte piesť cca 10 – 15 minút. Medzi tým si umyte španát a paradajky, nakrájajte cibuľu.

Po upčenení stačí položiť hlávky šampiónov na šalát, ktorý sme pokvakali olivovým olejom a citrónom. Je tých čo solia, može byť aj soľ samozrejme. Nám nejako nechýbala. Zajedali sme to pečivom.