Tak tento sa vydaril. Je veľmi jednoduchý a určite bude príjemným spestrením vo vašom jedálničku. Stačí nakúpiť tieto suroviny a hneď sa pustite do šalátu so špenátom, červenou cibuľou a slovenskými cherry paradajkami a ako čerešnička na torte sú pečené šampiňóny so syrom gervais a s pažítkou. Stačí už len pokvapkať olivovým olejom a citrónom.
Pre dvoch bude stačiť:
1/3 balenia baby špenát
100 g cherry paradajok
10 hlavičiek šampiónov
1 balenie syru v tégliku, ktorý sa volá GERVAIS (majú napríklad v BILLE)
pažitka
1/2 červenej cibule
3 PL olivový olej
3 pl štavy z citróna
Dajte si vyhrať rúru na 200 stupňov. Šampiňony zbavte šupky a nožičiek, do klobúčikov dajte syr Gevrais zmiešaný pažítkou. dajte piesť cca 10 – 15 minút. Medzi tým si umyte španát a paradajky, nakrájajte cibuľu.
Po upčenení stačí položiť hlávky šampiónov na šalát, ktorý sme pokvakali olivovým olejom a citrónom. Je tých čo solia, može byť aj soľ samozrejme. Nám nejako nechýbala. Zajedali sme to pečivom.