Keď si chceme v nedeľu pospať a dlhšie leňošiť, obed sa snažím navaríť rýchlo. Tak vznikla táto polievka.
Jedlo je hotové do 30 minút (varenie: 25 minút)
Na 4 porcie potrebujeme
300 gramov mladého karfiolu – malé hlavičky
3 mrkvy na krúžky
1 hrnček mrazeného hrášku
1 stredne veľký zemiak nakrájaný na kocky
1 kocka zeleninového bujónu
petržlenová vňať
1,5 litra prefiltovanej vody
30 g malých bezlepkových cestovín (odporúčam Anellini značka Schär)
Postup
Všetko okrem cestoviny a vňate dáme variť. Na miernom ohni varíme 15-20 minút. Keď je zelenina mäkká, pridáme cestovinu a násedne nasekanú vňaťku. Keď je cestovinka uvarená al dente, odstavíme a podávame.