Princess mini torta

Pre tých, ktorí milujú marcipán a šlahačku :-)

Kto chodieva do Ikei, tak určite videl malé zelené princess tortičky. Už dlho som sa chystala, že ich vyskúšam. Urobila som jednu takú mini s priemerom 18 cm. Je to jednoduchý koláč a určite sa ním zavdačíte každému. Veľmi nám chutiť. Mne najmä kvôli tomu, že som marcipán loverka.

Piškóta z 3 vajec:

3 žĺtka

3 PL cukru

3 PL vody

3 PL rozpusteného masla

3 PL múky

1/2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva

3 vyšľahané bielka

 

3 PL brusnicového džemu

200 ml tortovej šľahačkovej smotany + 1/2 PL práškového cukru

1 balenie marcipánu

zelená gélová farba Dr. Oteker

 

Postup

Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, primiešame maslo a vodu, primiešame múku a prášok do pečiva a na záver vmiešame vyšľahané bielka. Vylejeme do formy s priemerom 18 cm, ktorú vyložíme papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch cca 25 minút.

Ke’d korpus vychladne potrieme džemom. Na to dáme vyšľahanú smotanu s trochou práškového cukru. Vytvarujeme do tvaru polguľe. Trochu šľahačky si dáme do špricu na finál zdobenie.

Na marcipán dáme trochu farby a v rukách premiesujeme. Pridávame farbu, až kým nebude mať želanú farbu. Razdšej pridávajte postupne, ench to nepreženiete 🙂 Marcipán rozmačkamá na placku, dáme medzi dve fólie a vyvaľkáme. Nanesieme na korpus, opatrnepopritláčame. Pretŕčajúci marcipán odrežeme a zjeme :-). Boky tortičky zdobíme šľahačkou a môžeme dať trochu aj na vrch. Necháme zachladiť aspoň na 30 minút. Lepšie sa potom krája. Krájame ostrým nožom. Zjeme do 48 hodín.

dsc_0617-3 dsc_0615-2 dsc_0611-1