Ketodiéta mi pomohla dostať sa späť do formy, ale po 4 týždňoche ketovania sa v moje prirodzene sladkej duši ozvali hlasy. Tak som urobila dezert, ktorý na oko pôsobí neskutočne luxusne a sexi, ale pritom je tam všetko zdravé. Potešme sa. Život má byť plný pekný okamihov.
Ak chceme 6 porcií, tak potrebujeme
Na broskyňový topping potrebujeme: 250 g nakrájaných broskýň bez šupky (môže byť aj iné ovocie) + 1 PL cukru (kokosového) + 2 PL vody
Na panacottu potrebujeme: 1 tofu natural (180 g), 400 ml kokosového (alebo obyčajného) mlieka, 3 PL cukru (ja som dala kokosový), 1 vanilkový struk (ale nemusí byť ak nemáte), 1 bal. želatíny (20 g) sypká, ale môže byť aj plátková + 100 ml vody.
Postupujeme…
Najprv si urobíme topping. Všetko varíme cca 10 minút. Necháme vychladnúť. Potom dáme na dno pohárov a vložíme do mrazničky. Ak máte umelé poháriky, použite radšej tie. Bude sa vám potom lepšie vyklápať.
Panacottu si urobíme tiež veľmi rýchlo. Do mixéra dáme tofu, mlieko, cukor, dužinu z vanilkového struku. Mixujeme do jemnúčka. Medzi tým dáme do hrnca napučať želatínu. Potom ohrejeme až kým sa nerozpustí. Vlejeme tam rozmixovanú tekutinu. Dôkladne premiešame necháme 15 minút odpočívať. Potom vyberieme z mraziaku poháre s broskyňovým topingom a opatrne lievame na to riedku panacottu. Aby sa vám to nespojilo, lievajte pomaly po plochej vareške. Potom už len opatrne preneste do chladničky a na druhý deň (za 4-5 hodín) budete mať fajný proteinový zdravý dezert.