Panna cotta z tofu s broskyňovým topingom

Takto nejak sa snažím obalamutiť môj mlsný jazyk pri ketodiete, aby sa mi moje stratené kilá nevrátili.

pana cotta
pana cotta

Ketodiéta mi pomohla dostať sa späť do formy, ale po 4 týždňoche ketovania sa v moje prirodzene sladkej duši ozvali hlasy. Tak som urobila dezert, ktorý na oko pôsobí neskutočne luxusne a sexi, ale pritom je tam všetko zdravé. Potešme sa. Život má byť plný pekný okamihov.

Ak chceme 6 porcií, tak potrebujeme

Na broskyňový topping potrebujeme: 250 g nakrájaných broskýň bez šupky (môže byť aj iné ovocie) + 1 PL cukru (kokosového) + 2 PL vody

Na panacottu potrebujeme: 1 tofu natural (180 g), 400 ml kokosového (alebo obyčajného) mlieka, 3 PL cukru (ja som dala kokosový), 1 vanilkový struk (ale nemusí byť ak nemáte), 1 bal. želatíny (20 g) sypká, ale môže byť aj plátková + 100 ml vody.

Postupujeme… 
Najprv si urobíme topping. Všetko varíme cca 10 minút. Necháme vychladnúť. Potom dáme na dno pohárov a vložíme do mrazničky. Ak máte umelé poháriky, použite radšej tie. Bude sa vám potom lepšie vyklápať.

Panacottu si urobíme tiež veľmi rýchlo. Do mixéra dáme tofu, mlieko, cukor, dužinu z vanilkového struku. Mixujeme do jemnúčka. Medzi tým dáme do hrnca napučať želatínu. Potom ohrejeme až kým sa nerozpustí. Vlejeme tam rozmixovanú tekutinu. Dôkladne premiešame necháme 15 minút odpočívať. Potom vyberieme z mraziaku poháre s broskyňovým topingom a opatrne lievame na to riedku panacottu. Aby sa vám to nespojilo, lievajte pomaly po plochej vareške. Potom už len opatrne preneste do chladničky a na druhý deň (za 4-5 hodín) budete mať fajný proteinový zdravý dezert.