Morčacie prsia s tekvicou hokaido & pyré

Hútala som, ako urobím morčacie prsia...

Uvažovala som, že dám do nich sušené paradajky a mozzarelu. To sa mi zdalo také, to ako to napísať, málo sexi. Hľada som nejakú kombináciu, ktorá by zároveň prájemne dochutila biele mäso, bola z výpeku príjemná omáčka, ktorá by sa hodila k ryži či zemiakovému pyré. A tak som vyhútala toto.

morčacie prsa nakrájané na rezne a vyklepané (500 g )

upečená hokaido tekvica, rozmixovaná s pár lyžicami vody (1/2 tekvice)

5 ks sušených paradajok

soľ a korenie

tyminán

repkový olej do plnky a na opraženie

voda na podliatie

pyré: zemiaky + sladká smotana + soľ

Morčasie prsia nakrájame, vyklepe, osolíme, okoreníme a potrieme plnkou, ktorú si pripravíme z hustého tekvicového pyré, nadrobno nakrájaných sušených paradajok a 1 – 2 PL oleja. Ak máte, pridajte aj tymián bez stonky. Len tie mini lístky. Zrolujeme do tvaru rolády. Previažeme motúzom, nitkou, či použijeme svorky. Opražíme zo všetkých strán na pekáči. Podlejeme vodou. Prikryjeme pokrievkou či alobalom a pečieme 25 minúť pri 190 stupňoch. Najprv pečieme prikryté, ale na posledných 5 minút odkryjeme, nech sa odparí voda a omáčka zhustne.

Podávame so zemiakovým pyré, alebo s hnedou ryžou.

DSC_0833-3