Najčokoládovejšie cupcakes zo všetkých čokoládových.
Na 15 mini cakov potrebujeme
2 vajíčka
6 lyžíc rastlinného oleja
1 hrnček ryžového mlieka
¾ hrnčeka kakaa
¾ šálky hladkej špaldovej múky
¾ šálky práškového cukru
½ lyžičky soli
½ lyžičky sódy bikarbóny
Vyhrejeme rúru na 180 stupňov. Vymiešame vajíčka, olej, soľ. Postupne pridávame na striedačku sypké preosieate ingrediencie (múka, cukro, kakao, sóda) a mlieko. Cesto lejeme do košíčkov, asi do polovice a dáme piesť na cca 13 minút. Ideálne je sledovať, či su na povrchu hotové. Vyberieme a dáme vychladnúť.
Čokoládový krém
150 g masla
1 hrnček práškového cukru
¾ hrnčeka kakaa
150 g 52 % čokolády
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť, aby bola studená, ale stále tekutá. Vymiešame maslo, cukro a kakao, primiešame to po lyžiaciach do čokolády. Plnku necháme vychladiť aspoň pol hodinku v chladničke. Naplníme špric a zdobíme mafinky.