Najprv som ich ochutnala, aby som vôbec vedela, či ich chcem robiť. Do 24 hodín od prvého zahryznutia do handmade makarónky od Lucette som mala urobené aj svoje vlastné 🙂 inšpirovala som sa receptom z Apetitonline.cz. Na to, že som ich prvýkrát robila, boli nielen jedlé, ale aj pekné. Významnú zásluhu na tom mal kuchynský robot, moje veľké „Káčko“ a jeho schopnosti vyšľahať bielka na jednotku. Prišla som však na to, že keď ich chcem mať rovnaké, chcelo by to formu, preto som si kúpila silikónovú. Ešte som ju neskúšala, ale už sa an to teším 🙂 aspoň už nebudem musieť obkreslovať štamperlík 😀
Na 2 x 16 kusov potrebujeme:
3 bielka (spolu je to 90 g)
50 g jemného kryštálového cukru
červené tekuté farbivo
115 g mandľovej múky
150 g práškového cukru
Krém
3 žĺtka
50 g kryštálového cukru
100 g 82 % masla
3 PL kakaa
2 PL malinového džemu bez zrniečok
Postup
Dáme si vyhriať rúru na 150 stupňov. Na papier na pečenie si obreslíme pomocou pohárika na destiláty krúžky. Pripravte si minimálne 32 krúžkov. Ingeredienci si presne navážime. Začneme šľahaním bielkov. Keď sú na 70 percent vyšľahané, pridáme polovicu kryšt. cukru, a potom i všetok. Prilejeme farbivo. Vmiešame mandľovú múku premiešanú s práškovým cukrom (ak máte možnosť, tak predtým ešte mandľovú múku s cukrom aj premixujte na sucho, aby ste mali maximálne jemnučkú zmes).
Touto hmotou plníme vrecko a dávame na plech. Nechajte vyschnúť pri izbovej teplote minimálne 20 minút, niektorí odporúčajú aj hodinu – záleží od vlhosti. Potom dajte do rúry a pečieme cca 10-12 minút pri 150 stupňoch. Necháme vychladnúť na papieri, dávame dole až vychladnuté.
Plnku si pripravíme tak, že nad parou vymiešame žĺtka s cukrom – aspoň 5 minút. Necháme vychladnúť. Maslo si vymiešame a pridáme do neho žĺtka a kakao, potom aj džem. Necháme vychladiť.
Makarónky si plníme plnkou.