Skúšala som mnohé verzie mafiniek. Majú svoje čaro. Je to rýchla sladkosť, ktorá nielen dobre vyzerá, ale aj chutí. Nie je náročná na suroviny a dá sa do nich pridať čo máte doma po ruke. V rámci mojich experimentov som teraz skúsila mrazené ovocie. Lesné ovocie a kopec čokoládových kvapiek sa pekne pomiešalo v ceste a s bielou čokoládou na vrchu to bolo ako čerešnička na torte. Do týchto som nedávala ani prášok do pečiva. Boli vláčne ako ich mám rada 🙂 Nabudúce vyskúšam pridať do cesta aj kakao 🙂 Aby boli maxi kakaové.
Na 15 mafiniek potrebujeme:
200 g hladkej špaldovej múky
100 g hnedého cukru
2 vajíčka
150 g mlieka
50 ml olivového oleja
1 PL citrónovej šťavy
100 g nasekanej čokolády, alebo čokoládových kvapiek
100 g mrazeného lesného ovocia
biela čokoládová poleva
Postup
Vyhrejeme rúru na 200 stupňov. Do veľkej misy dáme múku a cukor. V miske vymiešame vajíčka, mlieko a olej. Pridáme do veľkej misy. Ďalej primiešame šťavu, čokoládu, lesné ovocie. Premiešame a dávame do mafinových košíčkov. Pečieme 20 – 25 minút. Po vybraní polievame bielou čokoládovou polevou.
TIP: Ak máte silikónové formy na mafiny, použite tie.