Ľanové krekry s tymiánom

Tieto sušienky som si obľúbila, okrem sladkej verzie so sušenými slivkami, môžete skúsiť aj upgrade-nutú bylinkovú verziu s tymiánom.

Potrebujeme

1 hrnček ľanových semienok (ja som použila hrubo pomleté z DMky)

1 hrnček vody

1/2 hrnčeka sezamových semienok

1/4 hrnčeka slnečnicových a tekvicových semienok

2 PL arašidového oleja (môže byť aj olivový)

1 ČL soli

2 hrste nasekaného tymiánu

Postup

Ľan a vodu dame na 30 minút dokopy. Ľan pustí potrebný glej. Rúru dáme vyhriať na 180 stupňov. Sezam opražíme na suchej panvici, až kým nepuká a nehnedne. K ľanu pridáme všetky suroviny a poriadne premiešame. Dáme na plech, ktorý je pokrytý papierom na pečenie. Rovnomerné rozprestrenie masy zabezpečme tak, že na vrch dáme kus papieru na pečenie a rukami rovnomerne šúchame po vrchu, aby sa masa rozprestrela na celučičký plech.

Dame do rúry a pečieme 20 minút. Potom vybetrieme a nožom nakrájame na štvorce, trojuholníky či tyčinky. Dáme piecť ešte na 10-20 minút. Podľa potreby.

DSC_0013_lanove