Keď to všetci varia, tak som to samozrejme skúsila aj ja. Popravde, nie je to moja šálka kávy, i keď ostatní sa zalizovali. Koľko ľudí, toľko chutí.
Na plný hrniec polievky potrebujeme
1 tekvica hokaido
1 cibuľa
1 PL masla
kocka bujónu
0,5 l prefiltovanej vody
100 ml sladkej smotany
na hort noža mletý muškatový oriešok
soľ
korenie
balzamico
Postup
Cibuľu nakrájanú na kocky opražíme na lyžici masla. Pridáme umytú a na kocky nakrájanú tekvicu, ktoré sme lyžicou zbavili semienok. Osmahneme a podlejeme bujónom. Prikryjeme na 90 percent a varíme, kým nie je tekvica mäkká.
Potom rozmixujeme tyčovým mixérom na hladučký krém. Prilejeme sladkú smotanu, okoreníme, osolíme a podávame.
Môžeme dochutiť podľa svojej nálady.