Skôr ako začnete piecť tento koláč. Sústreďte sa na kvalitné suroviny. Aj pri tomto recepte sa mi potvrdilo, že výber surovín je základ. Čerstvé vajíčka, čerstvé maslo, nastrúhaný kokos na čo najväčšie kúsky (našla som ako 500 g balenie Tesco kokosu v belasom obale), chemicky neošetrenú limetku (kúpila som u kamarátky Danky v bioobchode v Prešove).
4 celé vajíčka
jeden hrnček hnedého cukru
100 g rozpusteného masla
1 ČL vanilkovej esencie (ak nemáte dajte vanilkový cukor)
pol hrnčeka hladkej múky
jeden hrnček nastrúhaného sušeného kokosu
dva hrnček polotučného mlieka
1 PL limetkovej šťavy
2 ČL limetkovej kôry
Servírujeme so šľahačkou a čerstvými malinami
TIP: Čerstvé maliny môžeme nahradiť sladučkými jahodami
Dám si vyhriať rúru na 180 stupňov (160 stupňov teplovzdušná). Všetko dáme do veľkej misy a minimálne 2 minúty miešame ručným šľahačom, alebo v robote. Vylejeme do malého plechu s vysokými okrajmi. Ideálne 20x20x6 cm. Pečieme 50 minút. Ak nevieme či už je. Použijeme starý-známy trik – ak sa na špáradlo zapichnuté do stredu nič neprilepí, je to hotové.
Vyšľahám si šľahačkovú smotanu. Umyjeme maliny a podávame.