Potrebovali sme dať do mrazničky domáce klobásky a tak šli jahody von. Čo s nimi? Bolo rozhodnuté. Bude jahodová torta.
Už je leto ďaleko a tak sa mi žiadalo niečo letné, svieže a šťavnaté. Jahôdkové. A myslím, že to bola dobrá voľba. Jahodová torta sa míňala, čo ma veľmi tešilo.
KORPUS:
3 žĺtka
3 PL cukru
3 PL vody
3 PL rozpusteného masla
3 PL múky
2 PL kakaa
1/2 ČL prášku do pečiva
3 vyšľahané bielka
KRÉM:
500 g mascarpone (alebo môže byť aj jemný tvaroh)
3 pl práškového cukru
JAHODOVÉ ŽELÉ:
700 g rozmixovaných jahôd
200 ml vody/čistej vody
1 želatína určená na 1 L ovocia/ovocnej šťavy
POSTUP:
Aj z nadpisu receptu je zrejmé, že je to veľmi jednoduché. Urobíme si najprv korpus z 3 vajec. Do väčšej misy dáme žĺtka. Vymiešame s cukrom dopeny. Primiešame vodu a maslo. Prisypeme, múku, kakao a prášok do pečiva. Vmiešame vyšľahané bielka. Dáme do formy s priemerom 24 cm, ktorú vystelieme papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch približne 25 minút. Necháme vychladnúť.
Kým sa korpus pečie, vymiešame si mascarpone s cukrom.
Tortu necháme vo forme. Na upečený a vychladnutý korpus natrieme marcarpone.
Želatínu pripravíme podľa návodu. Pridáme do rozmixovaných jahôd. Jahody boli sladučké, tak som cukor nedávala. Premiešame a nalejeme na marcarpone. Dáme do chladničky stuhnúť. Do 3 hodín je torta stuhnutá. Potom môžeme odstrániť tortovú formu.