Doteraz som používala dve balzamiká. Blasické balsamico a lá Moderna a krémové balsamico. Do rúk sa mi však dostala vzorka špeciálneho čerešňovo-mandľové balsamica od Dity a Pesta (www.dipyapesta.cz). Tak som to vyskúšala, že čo to je, lebo na prvé počutie to znelo veľmi dobre. A aj to dobre chutilo.
A tu je recept, kde si s chuťou pochrumkáte na zelenej zelenine, ktorá obsahuje veľa vitamínov, ale minimum cukru. Ideálne pri keto diéte. Alebo len tak, keď chcete redukovať denný príjem kalorií.
4 hrste rukoly
polovica šalátovej uhorky (bez šupy)
tretina malej cukety (so šupou bez jadierok)
nasekaná pažítka alebo mladá cibuľka (asi tak hrsť)
2 PL čerešňovo – mandľového balzamika od Dityapesta.cz
2 PL panenského olivového oleja
soľ
3 PL mandľové lupienky
Zeleninku umyjeme. Uhorku a cuketu nastrúhame na veľkom strúhadle, rukolu nesekáme, pažítku nasekáme na centimetrové kúsky. Premiešame. Osolíme. Pokvapkáme olejom a balzamikom. Premiešame. Posypeme lupienkami a je to. Super ľahké, nie?