Cuketová pizza bez múky s hlivou a šampiónmi

Vďaka Bohu za inšpirácie, vďaka za časopisy, vďaka za pinterest a celkovo vďaka za interet 🙂 Určite to poznáte aj vy, keď si listujete magazín, alebo surfujete po nete a narazíte na nejaké recepty, najprv možno zaujme názov, možno foto a možno len kombinácie. Keď si prečítam recept, už dopredu viem, čo to bude, alebo nebude jedlé. V hlave mám nápady ako by som to vylepšila. Muž sa vždy čuduje, ako môžem tak dlho byť na nete a pozerať na recepty, fotky s jedlom, listovať v časopisoch až do takej mieri, že nevnímam čo ide v telke. Je to môj život…. dosť bolo o nesmrteľnosti chrúpsta.

Bolo to asi tak, že som na pinterste našla tip na cuketovú pizzu bez múky. Potom už len stačilo kúpiť cuketu a bola večera. To, že som pochodila polovicu Petržalky, kým som našla v obchode cuketu je už iný príbeh 🙂 Ozaj. Diki, Billa! Zas si nesklamala (v Lidli a v Kauflande mali prázdne bedničky 😛 )

Do 30 minút sme mali super večeru.

pizza „cesto“: Dajte vyhriať rúru na 190 stupňov a zásteru okolo pása. 1 väčšiu umytú cuketu nastrúhame nahrubo (potom vymačkájte vodu) + pridáme k nej 3 vajíčka, 100 g tvrdého syra nastrúhaného nahrubo – nejaký ten Eidam, ale priateľka Milka mi poradila, že na zapekanie je najlepšia gouda – ak teda zoženiete goudu, skúste radu priateľky. Za to nič nedáte. A už len soľ a čierne mleté korenie a je „cesto na pizzu“ na svete.

Šúp s ním na pečiaci papier, mne z toho vyšli dve pizze – väčšia a menšia. Pečieme do zhnednutia na viacerých miestach cca 20 – 25 minút. Základ je, aby bol spodok pripečený. Sem-tam otvorte na rúre dvierka, nech vybehne para. Bude sa to lepšie zapekať.

DSC_0022-1

Kým sa pečie cuketové cesto pripravíme si jogurtový základ & nakrájame huby na plátky (250 g). Do jogurtu gréckeho typu (cca 250 ml) dajte 4 – 6 PL strúhaného parmezánu, soľ a korenie. Tento jogurtový základ dáme na teplú cuketovú pizzu, dáme na to hlivu a šampióny a ešte dáme na 5 minút do rúry. Vyberieme, nakrájame a papáme.

DSC_0027-3