Čokoládové mafiny plnené bielou čokoládou

Najviac mi chutia na druhý deň. Výborné sú s jahodovým džemom.

Ľudkovia. Tu je tip na veľmi dobré mafiny. Ak máte radi kombináciu horkej a bielej čokolády, skúste!

Na celú armádu mafiniek budeme potrebovať:

100  gramov masla (dajte aké máte oskúšané a aké máte po ruke – môže byť Palmarin či obyčajné  82 % maslo)

2/3 + 1/4 hrnčeka práškového cukru

200 gramov čokolády

6 vajec

1 a ½ hrnčeka múky

½ ČL soli

200 g bielej čokolády

 

Postup

Predhrejte rúru na 180 stupňov. Vo vodnom kúpeli rozpustíme 200 gramov čokolády.

Vo veľkej mise vymiešame maslo a 2/3 hrnčeka cukru. Úplne do hradka. Pridáme žĺtka a potom rozpustenú čokoládu. Napokon vmiešajte soľ a múku. Vyšľaháme bielka, najprv samé a potom aj s ¼ hrnčeka cukru – do tuha. Primiešame do hustej masy.

Dávame do papierových košíkov vo forme na mafiny. Do každého košíka dáme kocku bielej čokolády. Ponoríme, aby bola zakrytá. Pečieme 15 – 20 minút.