Ľudkovia. Tu je tip na veľmi dobré mafiny. Ak máte radi kombináciu horkej a bielej čokolády, skúste!
Na celú armádu mafiniek budeme potrebovať:
100 gramov masla (dajte aké máte oskúšané a aké máte po ruke – môže byť Palmarin či obyčajné 82 % maslo)
2/3 + 1/4 hrnčeka práškového cukru
200 gramov čokolády
6 vajec
1 a ½ hrnčeka múky
½ ČL soli
200 g bielej čokolády
Postup
Predhrejte rúru na 180 stupňov. Vo vodnom kúpeli rozpustíme 200 gramov čokolády.
Vo veľkej mise vymiešame maslo a 2/3 hrnčeka cukru. Úplne do hradka. Pridáme žĺtka a potom rozpustenú čokoládu. Napokon vmiešajte soľ a múku. Vyšľaháme bielka, najprv samé a potom aj s ¼ hrnčeka cukru – do tuha. Primiešame do hustej masy.
Dávame do papierových košíkov vo forme na mafiny. Do každého košíka dáme kocku bielej čokolády. Ponoríme, aby bola zakrytá. Pečieme 15 – 20 minút.