Čokoládovú ryžu zvyknem robiť ako nedeľný dezert, alebo na raňajky. Vždy ma od varenia ryžovej kaže, risota, ale aj ryžového nákypu odrázda, že pri tom musím stáť a miešať dno hrnca, aby sa nič nepripieklo. Ryža je už taká 🙁
Odporúčam nasledovná pomer ingerdiencií. Záleží od počtu maškrtníkov:
1 diel ryže
3/4 dielu čokolády
2 diely nízkotučného mlieka
Na dochutenie dozdobenie: hnedý cukor a mrazené lesné ovocie
Postup
Ingrediencie dáme do hrnca a za stáleho varíme 20 minút. Alebo to môžete skúsiť rafinovanejšie a uvariť túto, a mnohé iné drobroty, bez miešania a postávania v kuchyni vďaka Optimum ThermoCook. Nastavte si varenie na 20 minút a do vtedy môžete napríklad ako ja požehliť nahromadené prádlo.