Už počujete ako mu štrngajú kľúče v zámku a vystále neviete čo mu na rýchlo uvariť? Mávam také dni, že som doma skôr ako on,
ale nie v takom predstihu, aby som stihla pripraviť pomaly pečenú krkovičku s červenou karamelizovanou kapustou a domácim žemlovým knedlíkom 🙂
Na obed mal určite kuracinu, veď to je asi najobľúbenejšie obedové menu každého pracujúceho manažéra. Takže na večeru sa snažím pripraviť niečo rýchle, ale stále dostatočne chutné pre sto kilového chlapa. So šalátom by som uspela, zeleninku máme radi, ale nie vždy je šalát to, čo ho dostatočne zasýti! On sa chce poriadne najesť…
Aby to nebol vyprážaný syr v trojobale s hranolkami a kečupom 🙂 tak skúste túto mňamku do kastrólika (alebo aj na veľký tanier). A ak mu k tomu na stôl dáme aj whisky s ľadom, bude sa čudovať a možno začne pozerať do stropu, že na čo zabudol… recipročne si rozkážte masáž nôh, alebo ubolených krížov ♥
Tak skúste tento fajný vyzretý ugrilovaný hermelín v sézamových a ľanovych semienkach so slivkovou omáčka so škótskou whisky a hranolkami.
čas na prípravu: do pol hodinky
náročnosť: jednoduché
počet porcií: pre jedného hladného chlapa 🙂
Ingrediencie:
1 bal. Sedlčanský hermelín so slivkovou omáčkou na grilovanie – sú tam 4 ks, tak to máte aj pre dvoch hladočov 🙂
3 PL sézam
1 PL ľan
4 PL repkový olej
2 PL škótska whisky + ako aperitív či pohostenie pri varení, keď už ste otvorili tú fľašku
ako príloha môžu byť hranolky, alebo zemiak pečený v šupke
Postup:
- Hermelín pokvapkáme olejom, rovnomerne potrieme prstami po celom objeme. Na panvici si opražíme sézam a ľan. Nezľaknite sa, semienka budú trochu strielať.
- Vyhrejeme si rúru na 200 stupňov a vložíme na plech s papierom na pečenie hranolky a pečieme cca 13-17 minút
- Hermelín obalíme v semienkach a položíme na gril, alebo ak chceme zažiť mini grilovačku v byte, tak môžete použiť stolový gril, alebo vrubkovanú steakovú panvicu, ktoru potriete štetcom trochou repkového oleja. Opekáme z oboch strán cca 3-5 minút.
- Slivkovú omáčku, ktorá je súčasťou balenia Sedlčanskeho herlmelínu, dáme do misky a primiešame k nej 1-2 PL škótskej whisky, ktorá ešte viac vyzdvihne jej sladko pikantnú chuť. Do kastrólika dáme hranolky a na to položíme mäkkučký hermelín.
- Podľa chuti si môžeme do pikantnej slivkovej omáčky ponárať syr, alebo omáčku naliať na syr. Tú správnu kombináciu určite veľmi rýchlo nájdete.
Takémuto jedlu neodolal veru ani môj muž. Zjedol to na jeden šup. A vôbec mu nevadilo, že nie je na večeru mäso 🙂 Hlavne, že to bolo na stole do pol hodinky 🙂