Variť si každý deň obed i večeru dá zabrať. S malým som doma na materskej cez dva mesiace, ale už mám pocit, že jem dookola to isté. Preto vymýšľam a kombinujem.
Baklažán som si chcela zapekať so slaninkou, ale dostala som chuť na bulgur. A tak som skombinovala bulgur s baklažánom a vzniklo toto famózne jedlo. Určite ho ešte neraz uvarím. Chutilo i mužovi. Aj napriek tomu, že tam nebolo mäso 🙂
Ako na to? 1 menšiu cibuľku udusíme na olivovom olej, pridáme nakrájany baklažán na plátky. Osolíme. Prisypeme 3/4 hrnčeka bulguru a 2-3 hrnčeky vody. Pridáme cca 2 dcl pašírovaných rajčiat (kupujem v skle také väčšie balenie). Varíme prikryté kým nie je bulgur uvarený. Tj. cca 20 minút. Servírujeme s postrúhaným parmezánom.