Ako som si tak listovala zošitom s receptami, našla som tento od starkej. Do pozornosti mi ho dala mamina a hovorila: „Pamätáš sa, tento starká často robievala.“ Veru, podľa troch viet v zošite (a zafľakovených strán) mi to nič nehovorilo… ale potom som túto nepečenú maškrtu urobila a po prvom zahryznutí mi to došlo. TO BOLO ONO. To chutné voňavé čokládové 🙂 chuťové bunky jazyka si pamätajú viac ako moja detská hlávka mohla uložiť. Takéto dejavú som zažila už len pri krupicovej kaši z materskej školy.
Potrebujeme
2 x 5 plátov – tortové oblátky
400 ml mlieka
400 g cukru
1 Cera (stužený tuk)
2 BB pudingy (v krabičke)
Postup: Mlieko, cukor a ceru rozpustíme na miernom ohni. Do mierne teplého vmiešame pudingy a odložíme z ohňa. Ešte teplé natierame na oblátky. Zaťažíme, aby sa oblátky spojili. Môžeme celé poliať čokoládov. Keď stuhne, nakrájame ostrým nožom a papáme.