Avokádové rizoto

Ak vám nevadí, že je jedlo zelené, môžete skúsiť toto rizoto, ktoré je rýchlo a hlavne chutné. Zamilujete si jeho ľahkú chuť. Samostatne, alebo ako prílohu.


Na 4 porcie potrebujeme

1 hrnček ryže na rizoto (guľatozrnná) + 2 hrnčeky vody
1 zeleninový bujón bez glutamanu
1 hrnček mrazeného hrášku
1 dcl suchého vína
1 zrelé avokádo (čierna šupka)
pažítka alebo parmezán

Postup

Ryžu varte vo vode s bujónom a hráškom pod pokrievkou a z času na čas premiešajte. Prilejte víno a poriadne premiešajte. Keď už bude ryža mäkká a voda vyparená, vmiešajte na kocky nakrájané avokádo a odstavte z ohňa. Poriadne premiešajte, avokádo sa rozpustí. Podávajte posypané pažítkou či parmezánom.

TIP: Ak chcete pripraviť jednoduchú zdravú prílohu – ryžu s avokádom, tak postupujte nasledovne: Ryžu uvarte podľa návodu, po dovarení ešte do horúcej ryže vmiešajte avokádo pokrájané na maličké kúsky. Miešajte, aby sa rozpustilo v horúcej ryži. Dosoľte.