Pogrilovali sme už kde-čo. Sme maniaci a milovníci grilovačiek. A viete prečo? Lebo grilovačka je udalosť, kedy si posedíme na terase, popíjame vínko, rozprávame sa a televízia je v-y-p-n-u-t-á. Nikdy doteraz som si to neuvedomila, až teraz keď uvažujem nad tým, prečo mám grilovanie rada. Moje spomienky na grilovanei siahajú do dôb, keď sme grilovali už v máji a dokonca sa mi vynárajú situácie, keď sme grilovali v pracovných prešívaných kabátoch. Ale nemali sme z toho stres, práveže naopak. Je to príjemné zaspomínať si takto spoza počítača na to všetko, len jediné na čo si radšej nechcem ani len pomyslieť, sú tie kilá a kilé jedla, ktoré dokážeme počas štvor či päť hodinového vysedávania pojesť.
Ak chcete prekvapiť (a mne sa to poradilo). Skúste urobiť takéto predjedlo. Grilovanie trvá len pár minút a postačuje na to aj prvotná pahreba, ktorá ešte nie je taká intenzívna.
1 ananás
2 balíky 100 g plátkov prošuta
1 veľká cibuľa
neúdené korbáčiky, alebo nitky (prípadne iný syr)
(drevené špáradla a grilovacia tácka)
Anánas si nakájame na krúžky a potom polkrúžky (môžete prípadne použiť aj krúžky z konzervy). Na každý kúsok položíme polkrúžok cibule a 1/3 korbáčika. Všetko dôkladne obalíme do plátka prošuta a prepichneme dreveným špáradlom. Takto pripravené kúsky, asi tak 12-16, dajte na grilovaciu tácku. Grilujeme z každej strany a hneď podávame.
Kombinácia štipkajúcej cibule, sladučkého ananásu, jemného syra a slaného prošuta je super. Ešte teraz si pamätám na tú chuť.