Curry kuracie prsia s batátmi, hráškom a kokosovým mliekom

Potrebujete nejakú inšpiráciu na kuracie soté? Máte radi i exotické jedlá? Tu je môj experiment, ktorý sa vydaril. Ďakujem za inšpiráciu BBC goodfood. Soté zahustené rozvarenou červenou šošovicou s nasladkalou chuťou. Jemné a zároveň dostatočne agresívne vďaka curry. Zapamätateľná chuť, ku ktorej sa radi vrátite.

Potrebujeme

2 PL oleja
2 ČL curry pasty alebo 3 ČL curry korenia
2-3 kuracie prsia nakrájané na rezance
2 stredne veľké batáty nakrájané na kocky
4 PL červenej šošovice
300 ml kuracieho vývaru
400 ml kokosového mlieka v plechovke (Mark and Spencer)
4 hrste mrazeného hrášku

Postup

Do väčšieho woku dáme olej, na ktorom asi minútku opražíme curry pastu, alebo curry korenie. Pridáme kuracie prsia, opekáme, kým sa mäsko nezatiahne. Pridáme nakrájané batáty a zalejeme vývarom. Pridáme i šošovicu a mlieko. Dusíme asi tak 15 minút na prudšom ohni. Potom pridáme hrášok a ešte asi tak 5 minút podusíme. Základom je, aby sa batáty nerozvarili.
Podávame s ryžou.