Keďže bol 7. júla Macaroni Day, tak som ho oslavovala po svojom 🙂 so zákernými makarónmi, ktoré viem jesť aj polhodinu. Pretože vďaka dierke ich nedokážem tak jednoducho vcucnúť do seba ako špagety. Až ma líca bobeli 🙂
Potrebujeme
500 g kvalitných cestovín s dierkou + olivový olej + soľ
2 PL olivového oleja
1-2 cukety
5 mega veľkých šampiónov
soľ a korenie
bazalkové pesto a olivový olej
Postup
Dáme variť makaróny. Poriadne osolíme vodu a pridáme aj olej.
Medzi tým si udusíme cukeru, ktoré sme krájali na julienne a šampióny, ktoré tiež nakrájame na rezance. Opekáme na olivovom oleji, prudko a krátko. Poriadne osolíme a okoreníme. Pridáme aj 2 ČL pesta – kto ma ako rád. Je to rýchle. Opekať stačí len 3-4 minúty. Cuketa aj šampióny majú veľa vody, zeleninka rýchlo zmäkne.
Keď scedíme makaróny, poriadne ich polejeme olejom, veľmi sú „smädné“. Podámave s udusenou zeleninou. Môžeme posypať aj parmezánom.