Losos na masle s tagliatelle so smotanovou bylinkovou omáčkou

Losos na masle je znamenitý. Nenáročný na prípravu, ale zároveň výnimočný na chuť. Lososa mam rada so zemiakmi, ale aj s cestovinou, najmä s tagliatelle. Rýchla večera hotová za polhodinku 🙂

Na lososa potrebujeme

pekný kúsok čerstvého lososa (cca 800 g)

4 PL obyčajného masla

soľ

Postup

Vyhrejem rúru na 180 stupňov. Biely keramický pekáčik si poriadne vymastíme maslom. Lososa si nakrájame na 5 cm hrubé kúsky. Poukladáme kožou dole, medzi kúskami necháme miernu medzierku, pokyjeme zvyšným maslom. Posolíme. Kto má rad výrazné chute, na vrch rybky môže dať nakrájané plátky cesnaku a vetvičku rozmarínu. Zvyknem ho pripravovať aj takého navoňaného. Pečieme 20-30 minút. Medzi tým si urobíme cestoviny s omáčkou.

Na cestoviny s omáčkou potrebujeme

1 balík tagliatelle + soľ + olivový olej do vody – varíme podľa návodu

1 PL masla

1 hrsť nasekaného tymiánu

200 ml smotana na šľahanie

soľ a čierne korenie

2 ČL kukuričného škrobu + 1,5 dcl mlieka

Postup

Omáčka je jednoduchá a rýchla. Na masle osmahneme krátko bylinky, zalejeme smotanou. Osolíme a okoreníme. Povaríme 1 minútu.  Potom pridáme škrob rozmiešaný v mlieku. Miešame, kým nezhustne.