Vláčne kysnuté cesto vďaka ktorým budú koláčiky dlho jemné a mäkké. Najradšej ich mám s tvarohom a kyselkavými voňavými malinami. Ale ak chcete môžete si ich pripraviť aj s makovou plnkou.
Ingrediencie
100 ml mlieka
1 PL hnedého cukru
1 sušené droždie
250 g celozrnnej špaldovej múky
250 g hladkej špaldovej múky
soľ
2 PL práškového cukru
100 g rozpusteného masla Melina
200 ml vlažného mlieka
250 g hrudkovitého tvarohu od Meliny
2 žĺtka
vanilková esencia
2 PL cukru
čerstvé maliny a čučoriedky
Z teplého mlieka, cukru a sušeného droždia si urobíme kvások. Kvások vlejeme do misky s múkou, pridáme, cukor, soľ, maslo a mlieko. Vypracujeme cesto. Necháme kysnúť, kým nezdojnásobí svoju veľkosť. Cesto rozdelíme na dve časti. Vyvaľkáme na hrúbku 8 mm a vykrajujeme krúžky s priemerom 7 cm. Opakom pohára vtlačíme do vyrojeného kolieska jamku. Do jamky dáme tvarohovú plnku. Plnku si urobíme z tvarohu, cukru, žĺtkov a vanilkovej esencie. Na plnku dáme malinky alebo čučoriedky. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 20 – 25 minút.