Nabobtaný, nebíčkový a ľahunký nepečený dezert, ktorý zvládnete do 10 minút 🙂
Na 6-8 porcií potrebujeme:
dlhé piškóty
200 ml silná káva
500 g mascarpone
2 žĺtka
200 ml sladená smotana na šľahanie (25 % tuku)
100 g horká čokoláda
30 g obyčajné maslo
čučoriedkový kompót
Postup
Do plechu s rozmerom cca 25 x 20 cm dáme na dno piškóty máčané v káve – jednu vrstvu a natesno. Na to dáme polovicu krému. Krém si pripavíme tak, že spojíme vymiešané mascarpone so žĺtkami s vyšľahanou šľahačkovou smotanou. Uhladíme.
Vo vodnom kúpeli si roztopíme 100 g čokolády a 30 g čajového masla. Polovicu čokolády dáme na krém. Prikryjeme druhou polovicou krému a opäť dáme čokoládu.
Prikrijeme fóliou a chladíme v chladničke aspoň 1 hodinu. Podávame s čučoriedkovým kompótom.