Už je v záhradkách sladučká cvikla! Máme ju radi upečenú do karamelova, ale aj zaváranú. Skúste kombináciu s cícerom či uvareným paštrnákom. Na chlebík, na hrianku, alebo k tortilám. Ak ju nebudú jesť deti, nezabudnite pridať chilli!
POTREBUJEME
1 konzerva cíceru
2 veľké uvarené cvikle
1 strúčik cesnaku bez stredného klíčku
soľ
mleté korenie
šťava z polovice citróna
obľúbený olej (repkový, olivový, …)
POSTUP
Najprv si uvaríme cviklu, podľa veľkosti cvikle to môže trvať 20 – 40 minút. Uvarenú ošúpame a nakrájame na menšie kúsky. Keď má izbovú teplotu. Dáme do mixéra spolu s cícerom a cesnakom a mixujeme. Môžete do hladka, ja som ale nechala aj trochu väčšie kúsky. Pridáme citrónovú šťavu. Osolíme, okoreníme. Dáme do misky a vrch pokvapláme olejom. Posypeme slnečnicovými semienkami.
Podávama s hriankami, tortilami, alebo čerstvým chlebíkom.