Nižšie nájdete jeden z (úspešných) príbehov z mojej kuchyne pri pečení koláča 🙂 Je to sranda, ako si ja vytváram tieto moje čudesné dobroty. A funguje to. Dá sa to jesť!
POTREBUJEME
1 lístkové cesto
250 g mascarpone
150 g 3 % bieleho jogurtu
2 PL hnedého cukru
2 žĺtka
dužina z 1 mladého kokosu + 2 PL kokosovej vody
200 – 220 g ríbezlí
2 bielka + 2 PL práškového cukru
POSTUP
Do formy (polovica veľkého plechu) dáme lístkové cesto. Aj na okraje. Do toho vylejeme krém, ktorý pripravíme vymiešaním žĺtkov s cukrom, do toho pridáme mascarpone, jogurt a mixérom vyšľahanú dužinu z kokosu. Pečieme pri 180 stupňoch 20 – 25 minút. Na hneď vybraný koláč naukladáme bobuľky ríbezlí. Nahusto jednu vrstvu. A na to rozotrieme vyšľahané bielka s cukrom. Pečieme 8 minút pri 180 stupňoch, až kým sa sneh nezapečie do zlata.
Koláčik je jemný a preto, aby sa lepšie krájal musí vychladnúť.