Keď som koláč vybrala z rúry krásne voňal. Koláč sa pečie v hlbokom plechu s rozmerom 28 x 20 cm , tj. polovica bežného hlbokého plechu. Nabudúce ho budem piecť z dvoch dávok naraz!
Na brownies časť potrebujeme:
300 g čokolády (stačí 50 % – 55 %)
125 g obyčajného masla
4 vajíčka
150 g hnedého cukru
1 ČL prášku do pečiva
75 g hladkej múky
75 g rozdrvených mandlových lupienkov, alebo mandovej múky
Na cheesecake časť potrebujeme:
500 g mascarpone
1 vajíčko
1 vanilkový cukor
95 g práškového cukru
Postup
Najprv si pripravíme brownies časť. Vajíčka vymiešame s cukrom kým sa cukor nerozpustí. Pridáme roztopenú letnú čokoládu a potom vmiešame múku, prášok do pečiva a mandle. Dáme do plechu s pečiacim papierom.
Na to lyžicou dávame mascarpone, ktoré dôkladne vymiešame s vajíčkom, vanilkovým cukrom a práškovým cukrom. Potom už len príborovým nožom, alebo opakom varešky hala-bala pomiešame (ja som to premiešala až veľmi).
Urovnáme povrch a pečieme pri 190 stupňoch 30 minút. Viac nepečieme. Necháme poriadne vychladnúť a stuhnúť v chladničke. Krájame studený na malé kocky.