Na maslové scones chodievam do Mark and Spenceru. Tieto čokoládové s citrónovým maslom sú však iná coška – ako hovorieva Milka 🙂 Výborné sú hned z rúry, ale aj na druhý deň.
potrebujeme:
225 g hladkej múky
3 ČL prášku do pečiva
70 g masla
100 g čokoládových kvapiek alebo na malé kúsky nasekanej čokolády (ideálne aspoň 45 % a viac)
25 g práškového cukru
140 ml mlieka
10 ml mlieka na potretie
Do väčšej misy dáme múku a prášok do pečiva. Pridáme na kúsky nakrájané maslo. Spracujeme na mrveničku. Pridáme ostatné infrediencie a vypracujeme cesto. Rozvaľakáme ho na pomúčenje doske na výšku 1,8 – 2 cm. Vykrajujeme pagáče s priemerom cca 7 cm. Dáme na plech, potrieme mleikom. Pečieme vo vyhraitej rúre na 220 stupňov a pečieme 13 minút. Ešte teplé potierame citrónovým maslom a vychutnávame kombináciu čokoládky a citrónu 🙂
citrónové maslo: 50 g masla + 2 ČL kôry z citróny + 25 g práškového cukru (vymiešame, dáme do malej misky a skladujeme v chladničke.