Vďaka ZOMATO meetup-e som mohla vyskúšať nezabudnuteľné 7-chodové menu. O chutiach a zážitkoch sa s vami rada podelím…
Táto štvorhviezda postavená v roku 1954 si podmaní každého, kto má rad funkcionalistický štýl. Aj napriek rozsiahlej rekonšturkcii, ktorá skončila v roku 2012, zachovali majitelia povôdného ducha tohto hotela, čo oceňujem. Nakoľko je to kus histórie, ktorú uchovali aj pre budúce generácie.
Naše starostivo vybrané sedem chodové menu nám detailne predstavil šéfkuchár, Miroslav Milučký. Ja som ho ochutnala a oznámkovala ako v škole. Jednotky som rozdávala jedlám, ktoré boli výborné a nesmierne mi chutili.
Predjedlo 1: Bryndzová pralinka, škvarkové nigiri s prosuštom a cviklovo-topunamburovým maslom
Cviklové maslo si ma získalo. Toto predjedlo už podľa názvu predpovedá, že ide o slovensko-taliansko-japonský mix. Aj napriek tomu sú chute zladené. Som zvyknutá na chuť škvariek, mám ich rada, keď sa rozplývajú na jazyku. No tieto škvarky boli nahrubo pomleté s kúskami, ktoré škrípali pod jazykom a nerozpustili sa ani po hryzkaní.
Hodnotenie: 3
Predjedlo 2: Terina z foie gras s údenými kačacími prsiami a hruškovým chutney
Foie gras /foa grá/ je droga, ktorú keď raz vyskúšate, musíte ju mať aj nabudúce. Táto terina bola pekne doplnená sladkým hruškovým šatní s pikantnou koncovkou. Mňam.
Hodnotenie: 2
Šalát: Kuracie prsia v jogurtovom kari na listovom šaláte s ananásom a zázvorovo-pomarančovým dresingom
Kuracie mäso je jemné, ale vymarinované v jogurte bolo ešte jemnejšie. Potom čo som si na vidličku dala kúsok kuracinky, ananásu a obtrela som to o dresing… Dokonalé.
Hodnotenie: 3
Polievka: Staročeská kulajda so strateným vajíčkom
Čerešnička na torte celého večera. Niekedy je najlepší dezert. V rámci tohto menu to bola kulajda!
Hodnotenie: 1
Hlavné jedlo 1: Filet zo zubáča so šafránovými taštičkami plnenými hubovým mousse, glazovaný špenát a omáčka z rizlingu
Rybky mám rada. Najobľúbenejší je tuniak, ale tento zubáč bol veľmi dobre pripravený. Taštička plnená hubovým mousse nebola moja šálka kávy, radšej by som si k tomu dala pyré, ale koľko ľud, toľko chutí. Nie?
Hodnotenie: 3
Hlavné jedlo 2: Hovädzí steak na špikovej kosti s fondant zemiakom, parenou zeleninou a omáčkou z portského vína
Steak nie je mäso. Steak je steak. Bol pripravovaný v jednom kus. Mäkučký a voňavý. Zaujímavý bol fondant zemiak, ktorý je náročný na prípravu a jedla som do prvý raz. Mala som možnosť dať si prvýkrát aj špik z kosti, ale už som bola tak najedená, že by to nebol pre mňa taký kulinársky zážitok ako by som si želala.
Hodnotenie: 2
Dezert: Parížska guľa preliata horúcim vaječným likérom
Dizajnový dezert pre oči 🙂
Hodnotenie: 4