Receptov je mnoho, ja odporúčam tento.
Na kejk potrebujeme
5 vajíčok
1 hrnček hnedého cukru
1 PL vanilkovej esencia Dr. Oetker alebo vanilkový cukor Dr. Oetker
2 hrnčeky polohrubej múky
2 ČL sóda bikarbóna
2 ČL prášku do pečiva Dr. Oetker
1 a ¼ hrnčeka olivového oleja
3 hrnček nahrubo nastrúhanej mrkvy (cca 6 ks)
1 hrnček mandlí – lupienky
štipka soli
Poleva
500 ml mascarpne (2 balenia)
šťava z pol citróna
3/4 hrnček práškového cukru
2 PL obyčajného masla
Postup
Predhrejeme rúru na 180 stupňov. Maslom vymastíme tortovú formu. Vo veľkej mise vymiešame vajíčka, soľ, cukor, vanilkový cukor alebo vanilkovú esenciu. Potom pridáme múku, sódu a prášok do pečiva, olivový olej. Nakoniec nastrúhanú mrkvu a mandle. Hmotu dáme do formy a pečieme 1 hodinu. Špáradlom kontrolujeme, či je v strede upečená. Potom odstránime formu, necháme vychladnúť a niťou prepolíme na dve časti. Keď je to vychladnuté, 1/3 plnky plníme a zvyšok dáme na kraje a vrch.
Vrch posypene mandlovými lupienkami.