Na obed musí byť mäso. To by som u muža nepochodila. Takže keď som mala chuť na granadír, musela to byť príloha. Nie hlavné jedlo.
Pikantný granadír ako príloha
300 g uvarených zemiakov nakrájaných na kocky
100 g uvarenej malej cestoviny
1 cibuľa
3 PL repkového oleja
2 PL peper flakes (nasekaná sušená červená paparika) nech je to pikantnéééé!
Soľ, soľ, soľ
Nastrúhaný parmezán (cca 5 PL)
Postup
Na oleji si opražíme cibuľku, pridáme papriku a na to hneď uvarené cestoviny. Primiešame aj zemiaky. A dôkladne osolíme. Zemiaky potrebujú vždy dobre dosoliť. Pražíme max minútu. Potom dáme do pekáčika, posypeme parmezánom a pečieme pri 180 stupňoch asi tak max 20 minút.
Medzitým si dáme na panvicu s 1 PL oleja dva pekné kúsky kuracích pŕs. Stačí soľ a korenie. Opekáme z každej strany 4-5 minút. Záleží od hrúbky prsa.
Ak máte po ruke čerstvý šalát, tak ho urobte. Ale granadír si k sebe pýta kyslú zaváranú uhorku! Nesmie chýbať, že?