Hitom minulého roka bolo pečivo z gaštanového pyré. Recept som si zaznačila (našťastie) a tak som i tento rok urobila toto chutné vianočné cukrové. Minulý rok to boli mesiačiky, tento rok som vykrajovala hviezdičky 🙂 Výhodou je, že pečivo je pevné, ale zároveň pri zahryznutí prekvapivo mäkké.
Cesto
2,5 hrnček hladká celozrnná špaldová múka
1 hrnček práškový cukor
1 kocka gaštanového pyré (250 g)
3 žĺtka
190 g masla
Na vyváľanie: 150 g práškového cukru + 1 vanilkový cukor
Postup
Spracujeme cesto, necháme trochu v chlade, aspoň polhodinku, aby sa lepšie vaľkalo. Vyvaľkáme 7 mm vysoký plát a vykrajujeme hviezdičky, alebo iné tvary. Pečieme pri 180 stupňoch 6-8 minút. Ešte teplé vyváľame v práškovom cukre, do ktorého prisypeme aj 1 vanilkový cukor.