Keď máte chuť na niečo bezvýčitkové, výživné, sugar-free a gluten-free, možno Vám do rany prídu vhod tieto koláčiky.
Na 12 kúskov koláčikov vo veľkosti klasických mafiniek potrebujeme
maková časť
100 g mletého maku
3 PL kokosového oleja
5 PL kokosovej smotany/mlieka
1 PL kakaa
6 ks sušených sliviek
1 PL medu (ak potrebujete dosladiť)
Všetko suroviny dáme do misky, premiešame a poriadne prejdeme tyčovým mixérom, aby sa slivky rozmixovali a spojili s ostatnými ingredienciami. Makovú plnku dáme na dno košíčkov na mafinky, asi tak do výšky 0,4 – 0,6 cm, poriadne pritlačíme.
kokosová časť
180 g tofu natural
2 vajíčka
štipka soli
100 ml kokosového mlieka/smotany
5-8 PL kokosu
kokosové hobliny na dozdobenie
Tofu nastrúhame na veľkom strúhadle, pridáme ostatné suroviny a premixujeme tyčovým mixérom. Navrstvíme na makovú časť, posypeme hoblinami a dáme do rúry pri 180 stupňoch na 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.