Aj vy máte radi haway pizzu so sladučkým ananásom? Tak to by Vám mala chutiť aj táto jablková 🙂 síce tam nenájdete šunku, ale teraz keď nevieme čo od radosti s jablkami, bude to určite dobrý nápad. Ak sa mi opäť raz stane, že v chladničke natrafím na cesto na pizzu, určite skúsim pridať aj kozí syr, alebo slaninu.
Pizza cesto
Kúpte si hotové, alebo si urobte doma. Recept TU.
Plnka
5-7 jabĺk nastrúhaných na hrubom strúhadle
2 PL hnedého cukru
2 PL hladkej múky
1/2 ČL mletej škorice
1/4 ČL mletého muškátového orieška
Posýpka
8 PL múky
100 g obyčajného masla
3 PL hnedého cukru
1/2 hrnčeka ovsených vločiek
3 hrste mandlí (lupienky, alebo nasekané)
Toping/poleva
kukuričný sirup (alebo karamelový toping)
Postup
Urobte si cesto na pizzu, ktoré nájdete tu: http://www.foodblogerka.sk/spaldova-pizza-verzus-rychla-pizza/, alebo použite kupované cesto. Predhrejte rúru na 210 stupňov.
Vytvarujte si cesto do okrúhleho plátu. Na vrch dajte plnku – všetky napísané suroviny, ktoré poriadne premiešate. Rozložte rovnomerne a na to prstami dávajte posýpku – mala by tvoriť hrudky. Ak sa vám veľmi lepí, pridajte múku a vločky.
Šupnite do rúry. Pri kupovanom ceste pečieme 10-12 minút. Pri domácom ceste cca 12-15 minút.
Vyberte z rúry naporcujte a polejte kukuričným sirupom, alebo karamelovým topingom.