Minestorne, alebo inak povedané zeleninová polievka, je klasika, ktorá si získa každého. Teraz na jeseň a v zime ju môžete vylepšiť pridaním chilli na zahriatie a chutnými zemiakovými knedličkami, aby zasýtila.
Na 6 porcií potrebujeme
2 pl glee (masla)
1 malá červená cibuľa
2 stredne veľké mrkvy
200 g mrazená polievková zmes (ak máte čerstvú zeleninu, samozrejme použite tú)
2 hrste mrazenej kukurice (ak máte radi)
1/2 rozkúskovanej brokolice
4 PL pretlaku či prepasírovaných rajčiat
chilli paprička
soľ a korenie
1 kocka zeleninového bujónu
1,5 l vody
Zemiakové knedličky
3-4 zemiaky
1 vajíčko
100 – 200 g múky
soľ a korenie
Postup
Dajte si uvariť 4 zemiaky v šupke.
Do hrnca dajte maslo, osmažte na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte zeleninu a osmažte. Podlajte vodou a pridajte kocku bujónu a chilli. Varte na miernom ohni asi 15 minút. Keď sú zemiaky uvareneé, ošúpte ich a nastrúhajte na hrubšom strúhale. Pridajte vajíčko, soľ, korenie a múku. Pod%ľ potreby pridávajte múku. Urobte cestíčko a vytvarujte z neho rovnako veľké guličky. Uvarte ich v osolenej vode. Trochu dlhšie im trvá, kým vyplávajú na hladinu, musíte byť trpezlivé.
Do taniera dajte polievku, pridajte 3-4 knedličky a je to.